Yemek Tarifleri

Haberler

Ana Sayfa > Yemek Tarifleri > Somon Tarifleri > Somon Füme

Oeufs Pochés Bénédictine

Klasik bir Oeufs Benedictine, dilimlenmiş jambon ile yapılır ancak somon füme de oldukça iyi, hatta daha iyi sonuç vermektedir. Bu yemek, zevkin ön plana çıktığı anlar için tavsiye edilmektedir. Bıldırcın yumurtasıyla yapıldığında ise, eşsiz bir varyasyon sunmaktadır.İnsanlar, genellikle yumurtanın kaynar suda kabuksuz olarak pişirilmesi konusunda endişe duyarlar ancak yumurtalar taze olduğu sürece bu hiç de zor bir iş değildir ve aşağıdaki tarifin yardımıyla bu işlemi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.Yine aşağıda verilen Hollandaise sosu, dört kişi için rahatlıkla yeterlidir ve hatta altı kişi için de kullanılabilir. Arzu edildiği takdirde bu sosun miktarı, 2 yumurta sarısı ve 25 g tereyağı kullanılarak azaltılabilir.

Malzemesi

  • 4 adet yumurta
  • 2 adet ince pide
  • 4 dilim somon füme
  • Hollandaise sosu

Hazırlanması

Bir tencere suyu, kaynama noktasına kadar ısıttıktan sonra, 2 adet yumurtayı dikkatli bir şekilde içine kırın. Suyun sıcaklığını aynı derecede muhafaza ederek, yumurtaları iki dakika ya da beyaz kısımları katı hale gelene kadar pişmeye bırakın. Pişen yumurtaları delikli bir kepçe ile dışarı alarak kenarlarını bir bıçakla düzeltin ve temiz bir mutfak havlusu ile kurulayın. Diğer iki yumurtayı da aynı şekilde pişirin ve soğuduktan sonra hepsini, içerisinde soğuk su bulunan bir kaba alarak soğutucunuza yerleştirin ve birkaç saat bekletin.Yemek vaktiniz yaklaştığında, Hollandaise sosunu hazırlayın ve yemeğin geri kalan kısmını hallederken, beş dakika kadar dinlendirin.Pideleri ortalarından ikiye bölün ve hafifçe kızarttıktan sonra düşük ısılı fırında bekletin. Yumur-talan soğutucudan çıkarın ve bir dakika süreyle kaynamış suda bırakın.Pideleri fırından çıkardıktan sonra, üzerlerine bolca füme somon dizin. Yumurtaları sudan çıkarın, kurulayın ve somonların üzerine yerleştirin. Üzerine kepçe ile sos ilave edin ve bekletmeden servis yapın.

Ürün Kataloğumuz için tıklayın